Sharp Lighting

Kies uw merk
  • ACCLAIM
  • Berla Lighting
  • BIG WHITE SLV
  • Coemar
  • Duratruss
  • Elation
  • Prolyte
  • Sharp LED Lighting
  • Visual Productions

Sharp Lighting

Innovatie

Als maatschappelijk uitvinder combineert Sharp al 100 jaar lang innovatie met vindingrijkheid. Innovatie is bij Sharp dan ook de drijfveer voor technologie, efficiency en service.

Sharp heeft zich ten missie gesteld om de kwaliteit van een mensenleven zo goed mogelijk te verbeteren en om de 21e eeuwse lifestyle te omarmen. Men is dan ook al 100 jaar bezig met het brengen van innovaties thuis, op het werk en in uw omgeving. Dit is de reden dat veel bedrijven Sharp hebben gekozen als vaste partner. Waar het een eeuw geleden begon met de eerste electrische pen, schrijft Sharp nu een nieuw hoofdstuk met LED verlichting in Europa. Ook bij Sharp LED Lighting is innovatie de drijvende kracht achter de ontwikkeling van technologie, efficiency en service - Nu en in de toekomst. Dit is dan ook de reden dat de R&D afdeling van Sharp zo'n belangrijk rol speelt binnen het bedrijf. Daarnaast is Sharp een groot voorstander van het uitwisselen van ideeën. Sharp ondersteunt dan ook het 'Humans Invent' programma. Dit is een forum voor unieke verhalen over innovatie, vakmanschap en ontwerp.

Technologie

Sharp heeft decennia lang ervaring opgedaan op het gebied van LED technologie, variërend van componentontwikkeling tot complete armaturen. Dit is voor Sharp de reden geweest om nu LED verlichting systemen aan te bieden van hoge kwaliteit.

  1968
Start van LED ontwikkeling
    2008
Sharp Japan lanceert LED armaturen
  1972
Productie van LED op grote schaal
    2009
Marktlancering van de Aquos TV series met volledige LED technologie
  1992
Full-color LED gelanceerd
    2009
Sharp Japan lanceert LED lampen
  1994
's Wereld dunste LED Chip geïntroduceerd (0.6 mm)
    2012
Sharp US lanceert LED armaturen
  2007
ZENIGATA technologie
    2013
Sharp Europa lanceert armaturen

Efficiëntie

Sharp streeft er naar om een synergie te creëren tussen ecologie en economie. De voornaamste reden voor Sharp om energie-efficiënte LED technologie te hanteren is dan ook bescherming van het milieu.

Sinds de oprichting in 1912 heeft Sharp zich al ten doel gesteld om het milieu te ontzien door innovatieve, energie-besparend en zelfs energie-genererende producten. Een tekort aan middelen, alsook de internationale regelgeving, vraagt om een bedrijfsbrede, energie-efficiënte oplossing. De lighting-markt is verantwoordelijk voor het verbruik van ongeveer 20% van alle opgewekte energie.   Dit is dan ook de reden dat men steeds meer kiest voor het meer efficiënte LED verlichting. In aanvulling hierop bieden controlesystemen, zoals aanwezigheidsdetectoren, dagsensoren en busaansluitingen, nog meer mogelijkheden om energie te besparen. Door al deze technieken overal toe te passen, kan het energieverbruik door verlichting worden teruggebracht met 70%!

Ontwerp

Iedere ruimte heeft specifieke vereisten. Daarom biedt Sharp complete verlichtingsoplossingen.

Het leveren van een goed verlichtingsontwerp begint met een inzicht op de eisen die de gebruikers stelt. Alles draait om de wisselwerking tussen visuele perceptie en de ruimte waarop het ontwerp moet worden toegepast. Het gebruik van de ruimte, het uitlichten van de juiste zaken en de integratie met daglicht zijn essentiële parameters. Het functionele aspect en het creëren van de juiste sfeer is echter even belangrijk. Een goed verlichtingsdesign maakt gebruik van de juiste tools op de juiste plaats. Sharp besteed dan ook veel aandacht aan een goede balans tussen esthetiek, technologie en uitgvaen bij ieder project.

De voordelen van LED

Keramische halfgeleider
Sharp maakt het gebruik van innovatieve, volledig isolerende keramische halfgeleiders mogelijk. Dit is een alternatief voor de gebruikelijke halfgeleider van metaal, die een dun diëlektrische laag hebben. Deze laag kan gemakkelijk beschadigd raken, met het mislukken van de LED als gevolg.
Sharp introduceert daarom de Zenigata technologie. Deze niet-reactieve keramische halfgeleider zorgt voor een optimale warmteafvoer zonder verkleuring. Het resultaat hiervan is een langere levensduur en optimale prestaties.

Design
De beperkingen van traditionele LED armaturen spelen niet langer een rol bij Sharp. Deze LEDs zijn namelijk erg flexibel in het ontwerpen. Iedereen kent de standaard designs van traditionele verlichting. Omdat de LEDs van Sharp een kleine behuizing hebben konden de designers nieuwe vormen ontwerpen. LED bevat minder infrarood dan gloeilampen, waardoor er minder kans is op beschadiging door temperatuurverhoging. Ook is er minder kans op bederf of verkleuring van UV straling. Andere voordelen van LED verlichting zijn het makkelijk kunnen dimmen, meteen op volle helderheid (geen tijd nodig om op te warmen) en de stille werking (geen gezoem zoals bij tl-buizen). Maar LEDs bieden niet alleen voordelen voor de gebruikers, ook het milieu wordt beter met LED verlichting. Met LED verlichting kan namelijk bezuinigd worden op energieverbruik.

Flexibiliteit
Zoals eerder aangegeven zijn de LEDs van Sharp zeer flexibel. De houders en LEDs kunnen met elkaar gecombineerd worden binnen dezelfde productfamilies. Zo is één formaat LED verkrijgbaar in verschillende wattages, helderheid en andere producteigenschappen).

Kwaliteit
Sharp wil alleen de beste kwaliteit LEDs leveren. De kleinste verschillen in kleur of helderheid zorgen voor een ongelijke lichtopbrengst. Sharp test al hun nieuwe Zenigate COB producten in hun zogenaamde Single Bin. In dit proces worden alle LEDs op 90°C getest, zodat ze er zeker van zijn dat de lamp iedere toestand doorstaat. 

CRI
De CRI (Color Rendering Index) is een van de belangrijkste metingen voor de prestaties van LED-licht. De CRI schaal loopt van 1 tot 100. Wanneer de CRI boven de 80 ligt, wordt het gekwalificeerd met een Energy Star®. Dit geeft aan hoe efficiënt de verlichting is. Alle LEDs van Sharp hebben een CRI van meer dan 80.
CRI alleen is niet voldoende voor het meten van de lichtkwaliteit, zeker wanneer het aankomt op esthetiek. CRI metingen houden namelijk alleen rekening met de R1-R8, de minst verzadigde kleuren in het spectrum. De volledige CRI schaal loopt op tot R15. De positie op de kleurschaal reflecteren de kwaliteit van het licht zoals we dat waarnemen. Levendige weergaven zijn een van de belangrijkste factoren in het reproduceren van levensechte kleuren. Waar andere LEDs vaak tekortkomen in een adequate R9 prestatie, gaan de LEDs van Sharp verder: