Nieuws archief

Kies uw merk
  • ACCLAIM
  • Berla Lighting
  • BIG WHITE SLV
  • Coemar
  • Duratruss
  • Elation
  • Prolyte
  • Sharp LED Lighting
  • Visual Productions

Nieuws archief

Sharp Europe betreedt de Benelux markt met LED verlichting

De lichtindustrie ondergaat op dit moment een evolutie. Steeds meer wordt er gevraagd naar duurzame verlichting die exceptionele kleurweergave, hoge helderheid en een lange levensduur combineren. De LED verlichting van Sharp voldoet aan al deze eisen. Bovendien hebben ze een hoop voordelen ten opzichte van gloei-, halogeen- en TL-verlichting. Daarom is Sharp Europe in 2014 de Benelux markt op gegaan met hun LED-verlichting. De vijf productreeksen bevatten 46 LEDs, die gebruikt kunnen worden in industriële ruimtes en winkelpanden.
 
Met ruim 45 jaar ervaring op het gebied van LED-technologie betreedt het bedrijf nu dus ook eindelijk de Nederlandse markt. In die 45 jaar hebben ze niet alleen wereldwijd individuele componenten geleverd, maar ook complete armaturen. De technologie rond LED staat nog steeds niet stil, maar is nog volop in ontwikkeling. Zo wordt deze manier van verlichten nog steeds efficiënter en wordt het investeren in de toepassingen steeds interessanter. Om deze innovatie in gang te houden heeft Sharp een kenniscentrum ingericht in Hamburg. Hier houdt men zich bezig met verdere markt- en productontwikkeling.
 
Sharp wil iedereen graag kennis laten maken met de voordelen van LED, te beginnen bij verlichtingsontwerpers, architecten en elektriciens. Om hen optimaal gebruik te kunnen laten maken van de Sharp LEDs hebben ze hun armaturen uitgerust met de Zenigata (COB) multichip-LED. Deze betrouwbare LEDs leveren een hoge lichtstroom, efficiëntie en een hoge straling prestaties. Het licht dat de Zenigata LED geeft is het sterkste in de collectie van Sharp en heeft een kleurweergave van CRI > 80. Met de komst van Sharp's LEDs wordt het gemakkelijker om een energiebesparend alternatief te vinden dat ook nog eens beter presteert dan andere verlichtingssystemen. 
 
Maak kennis met de LEDs van Sharp en ervaar beter licht
Sharp is al jaren bezig met het ontwikkelen van perfect licht en staat, zoals eerder gezegd, niet stil. Met de LEDs van Sharp bent u verzekerd van een geweldige kleurweergave, hoge helderheid en een indrukwekkende efficiëntie. Maar daar houdt Sharp het niet bij. Ook de esthetiek en consistentie is voor Sharp van groot belang. De Sharp LEDs worden in vijf productreeksen geïntroduceerd. Deze zijn geschikt voor bijvoorbeeld winkels (YUJI, HAYU en YUNA) en industriële ruimtes (TADA, KATO en YUNA). In de YUJI en HAYU hoeft maar één LED geplaatst te worden. De helderheid blijft echter behouden, waardoor het effect hetzelfde is als bij meerdere lampen.
 
YUJI en HAYU
De YUJI is een universele spotverlichting voor 3-fasesystemen. De spotlampen zijn erg veelzijdig en kunnen toegepast worden in allerlei verlichtingsontwerpen voor winkels, showrooms en supermarkten. De HAYU heeft dezelfde kenmerken als de YUJI in een 2-in-1 opbouwspotverlichting en inbouwspot. Het verlichtingsontwerp kan eenvoudig worden aangepast. Zo creëer je gemakkelijk verschillende sferen en wordt het simpel om producten uit te lichten.
– kleurtemperaturen: 3000 en 4000 K
– lumenwaarden: 1300 tot 4300 lm – tot 89 lm/w
– schijnhoeken: flood 24° en wide flood 40°
– DALI-dimopties beschikbaar
 
TADA en KATO
Krachtige en efficiënte verlichtingsoplossingen voor industriële ruimtes. Bijzonder aan deze twee systemen is dat ze ook geschikt zijn voor buitentoepassingen, hoge plafonds en magazijnen. De TADA is een armatuur die het best omschreven wordt als robuust, veilig en vochtbestendig. De lage armatuuroplossing KATO geeft een krachtige lichtopbrengst waardoor hij ideaal is voor ruimtes met hoge plafonds of zelfs in de buitenlucht.
– behuizing: gegoten aluminium
– verlichtingsefficiëntie: 103 lm/w (TADA), 87 lm/w (KATO)
– CRI > 80
– 4000 K (3000 K mogelijk bij HAYU)
 
YUNA
Deze inbouwverlichting met een IP44-kwalificatie kan gebruikt worden in zowel winkelpanden als industriële ruimtes. De spot wordt in het plafond geplaatst. De ingebouwde Mega Zenigata COB-technologie levert een CRI > 80 en is beschikbaar in verschillende lumenwaarden en DALI.
 
Wilt u het verschil ervaren? Neem dan contact met ons op. 
 
Terug naar Nieuws archief