Referenties

Op deze pagina vindt u enkele projecten die onze klanten met onze producten gerealiseerd hebben. Wij werken nauw samen met onze klanten om voor de eindklant tot de best mogelijke oplossing te komen. Heeft u vragen over een oplossing die u tegenkomt in onderstaand overzicht? Neem dan contact op met onze collega's.

Gereformeerde Gemeente Gouda – ultieme spraakverstaandbaarheid met RCF

Leverancier & Installateur van het project
Schaapsound BV

Gebruikte producten
12 x RCF HDL6A

Inleiding

De Gereformeerde Gemeente Gouda is een kerkgemeenschap met 1500 leden en houdt wekelijks kerkdiensten in het imposante kerkgebouw aan de Nieuwe Gouwe Oostzijde.

Schaapsound BV, audiovisueel installateur in kerken, mocht de afgelopen jaren al 2300 kerken voorzien van audio -en videoinstallaties en was de uitgelezen partij voor deze installatie.

De uitdaging

De gemeente kampte vanaf het begin al met een lastige akoestiek en daardoor een moeilijke spraakverstaanbaarheid. Schaapsound heeft getracht met de bestaande apparatuur (door eerdere leveranciers geleverd) de spraak te optimaliseren en dat is deels gelukt maar de spraakverstaanbaarheid bleef minimaal. Daarnaast waren ze op zoek naar een systeem wat zo min mogelijk op zou vallen, gezien het karakter van de zaal.

Realisatie

Vorig jaar heeft Schaapsound een test gedaan met het HDL6 systeem in deze kerk vanwege de lastige akoestiek. Het was nooit de intentie om de HDL6 te verkopen aangezien het geen ‘’standaard’’ is om een full range systeem te plaatsen in een kerk waar vooral spraak belangrijk is. Echter het systeem bleek perfect voor deze ruimte.

De oplossing

De HDL6 is erg compact, is standaard verkrijgbaar in het wit en heeft een zeer goede prijskwaliteit verhouding. Joost de Visser van Schaapsound vertelt ‘’Naar ons idee is de HDL6 één van de meest krachtige en daarnaast meest compacte systemen op dit moment verkrijgbaar. De natuurlijke klank en het frisse hoog zorgde ervoor dat de klant vrij snel overtuigd was. Wij waren dit al!’’.

Dankzij de custom-made wandbeugels en het feit dat de luidsprekers standaard leverbaar zijn in het wit vallen ze minimaal op, ook een pluspunt.

De eindklant is zeer tevreden met de hoge verstaanbaarheid in de gehele ruimte. Schaapsound geeft aan ‘’we zijn zeer tevreden met de technische en commerciële ondersteuning vanuit Output en de producten van RCF, we gaan de RCF producten zeker vaker aanbieden’’.

Terug naar overzicht