Kinderspeelparadijs

Onlangs heeft Output een bijzonder project afgerond in Napels (Italië). Voor een kinderspeelparadijs in een winkelcentrum hebben we verschillende producten geleverd die een bijdrage leveren aan een geweldige ervaring voor de bezoekers.

Het project startte vanuit onze thuisbasis in ’s-Hertogenbosch. Via intensief telefonisch contact met onze Italiaanse opdrachtgever werden ideeën uitgewisseld en advies uitgebracht. Ons team heeft op basis van dit contact een keuze gemaakt van passende producten. Spannend, want om de ervaring compleet te maken moest alles op elkaar aansluiten en perfect passen op de locatie.

De indoor speeltuin in Napels heeft een bijzonder thema. De licht- en geluidseffecten moesten een bijdrage leveren aan de beleving van de kinderen. Het thema, de onderwaterwereld, werd overal doorgevoerd.

De speeltuin heeft vier verschillende shows die een uur duren. In deze show lopen alle licht- en geluidseffecten perfect synchroon zodat kinderen tijdens hun verblijf in het speelparadijs het idee hebben dat ze midden in een oceaan zitten waar van alles beleven is.

Bij Output hebben we er alles aan gedaan om de bediening van het systeem zo gemakkelijk mogelijk te maken. Medewerkers van het kinderspeelparadijs kunnen via de op maat gemaakte layout kiezen uit vier programma’s. Dit touchscreen is voor iedere medewerker, technisch of juist helemaal niet, gemakkelijk te bedienen. Bij het ontwikkelen van de layout hebben we rekening gehouden met het feit dat deze gemakkelijk te bedienen moet zijn. Dit heeft een simpele maar effectieve layout opgeleverd. Deze iPad is uiteindelijk ook via een pc onder de balie aan te sturen. 

Een belangrijk onderdeel van de onderwater-beleving is natuurlijk het geluid. Om het effect zo compleet mogelijk te maken en het geheel echt te laten lijken hebben we een computer geïnstalleerd die ervoor zorgt dat er allerlei geluiden te horen zijn in het kinderspeelparadijs. Kinderen horen de zee, zwemmende vissen, een voorbijvarende onderzeeër, onweer en kanonschoten.

In Napels is dus heel wat meer te beleven dan een normale overdekte speeltuin. Een van de belangrijkste opdrachten was dan ook dat de beleving zo realistisch mogelijk moet zijn. Als het zogenaamd onweert, moet het ook echt zo voelen. De subwoofers die we geplaatst hebben zorgen voor de nodige zware tonen en diepe knallen. De stroboscopen van Martin Atomic zorgen voor een goede bliksemimitatie. De blauwe led verlichting zorgt ervoor dat de omgeving een heus waterrijk lijkt. Wanneer de bliksem in lijkt te slaan, komen er allerlei lichteffecten en rook. Voor het totaalgeluid hebben we gebruik gemaakt van een RCF systeem van Volt.

In dit hoogwaardige systeem hebben we het mogelijk gemaakt dat wanneer er geen show speelt er automatisch achtergrondmuziek begint te spelen. Op de iPad kunnen medewerkers er voor kiezen om mee te luisteren met het narrowcasting system van de winkel of naar de ingebouwde RCF CD speler in het audiorack.

Na de installatie waren we direct enthousiast over het resultaat. We konden dan ook niet wachten om de reactie van de directie van het winkelcentrum te zien. Gelukkig waren ze allemaal erg enthousiast!